MENÜ

Szülői-ovónői infócsere

2011. május 18.

Átbeszélt témák:

- Óvodai audit sikeresen lezárult, minden szinten megfelelt az ovi az előírásoknak és az auditot érintő elvárásoknak. Külön kiemelték a Boglárka csoportban tapasztaltakat (játéktér, gyerekek játéka, óvónénik munkája, környezet stb.).

- Új tartalmi elemekkel bővül a gyerekek fejlődését követő adminisztrációs eszköz. Ez jobb és hatékonyabb munkát tesz lehetővé az egyes fejlesztési területek értékelésénél és cselekvési/intézkedési folyamatában.

- Kirándulás: faliújságon hamarosan kint lesznek a részletek.

- Jövő évi előzetesek:

A Petőfi Színház színészei eljönnek majd egy program keretében és drámajátékot fognak az ovisainkkal játszani.

Egyetemen kiállítás keretében bemutatásra kerülnek az óvodások és az óvónénik különböző alkotásai.

Tartalmasabb és időben hosszabb együttlétek az idősekkel. Pl. közös játék az udvaron az oviban.

 

- Elégedettségi kérdőívek folytatásaként Mónika néni beszélgetést kezdeményezett: legyen mindenkinek egy-egy konkrét pozitív és negatív észrevétele.

"Zöld cetlis" témák (negatív tapasztalatok):

1. kapjunk több információt a gyermekeink napjáról. > A nyugodt, csendes gyerekek szülei tényleg kevesebb infóval rendelkeznek.

2. reggeli érkezéskor nagy a felfordulás. > Mi, szülők is kérjük meg a gyerekeinket, hogy nyugodtan és csendben vegyüljenek bele a csoportban zajló megkezdett tevékenységekbe.

3. kevés a kinti játék. > Jó hír: Barbi anyukájának közbenjárása révén az egyik képviselő asszony keretéből felajánlott egy mászókára való összeget.

4. poros az udvar, gyér a fű. > Térkövezés jó megoldás lenne az udvar poros részein, a homokozó mellett.

5. sportversenyek > Valóban, elmaradt a hírverés: az ÓVODA-Kupán a Ringató ovi nyert!!! Boglárkás csapattagok serény közreműködésével, persze!

6. közlekedés nem elég biztonságos a kapun kívül, sok az autó, nincs jelölve a fokozott gyalogos forgalom. > A körzet, ahová az ovink is tartozik közterület-fejlesztési pályázaton vett részt és nyert. Hamarosan építés-szépítés kezdődik és gyalogátkelőhelyet is festenek a kapu elé.

7. nagyon meleg van a csoportban. > Megoldás lehet az árnyékolás, pl. redőny.

"Rózsaszín cetlis" témák (pozitív vélemények):

1. A gyerekeink egy hatalmas szeretetburokban vannak, tényleg megvalósul az első szülőin elhangzott mondat: a gyerekek itt szeretve lesznek. Az óvónénik és a dadusok (Reni néni és Kati néni is) elkötelezettek és nagyon lelkesek.

2. Jó és változatos programok. Nem túlzsúfolt vagy hajszolt. Jó ötlet volt a könyvtár, az aréna, a tűzoltóság és az új játszótér felfedezése is. Óriási élmények!

3. Tartalmas ünnepek, népszokások.

4. Kert-, növény és állatimádat.

5. Sok és gondosan kiválasztott dal és vers. Nagyon szép volt az anyák-napi köszöntővers!!!!

6. Időseket támogató program nagyon sokmindenre megtanítja közvetve és közvetlenül is a gyerekeket.

 

 

Szülői-óvónői beszélgetős találkozó

2011. január 20.

Átbeszélt témák:

- Bemutatkozott az új óvónénink, Bartus Anita. Februárban és áprilisban ő lesz a délelőttös, így a két legvidámabb ünnep, a farsang és a húsvét az ő szervezésében zajlik majd.

- Februári tervek: február 2-án állatkerti látogatás, medveles. Tűzoltók meglátogatása, a második héten. Február 22-én zenei foglalkozásra mennek a boglárkák 9.30-ra a klubkönyvtárba.

- Farsangi témakör február második felében: új táncok, dalok. Jelmezes farsang: 2011. február 25-én. Forgatókönyv az előző évihez hasonlóan: gyerekek reggel már jelmezben mehetnek be a csoportba, délelőtt farsangolnak ebéd előtt levetik a jelmezt, aki kölcsönzőből hozza számolhat vele, hogy kb. 11.30-kor eljöhet az oviba a jelmezért. Innivalót Anna anyukája vállalta, többi szülőtől boltban vásárolt csemegéket kérnek az óvónénik. Otthoni süti sajnos nem jöhet szóba a szigorú előírások miatt.

- A második félévre szóló tisztasági csomagra egy félreértés miatt 700,- Ft-t szedtek be. Elnézést a hibáért! A februári csoportpénzre így 500,- Ft helyett 400,- Ft-t kell beadni.

- Az első féléves tisztasági csomagra beadott pénzről Reni néni, a dadus, nyilvántartást vezetett. Nála meg lehet tekinteni minden dokumentumot. Hála az ő személyes utánajárásának, néhány ezer forintos megtakarítás is kelettkezett. Ezt egyenlőre félre teszik a nyári hónapokra, mert előző évben a nyári időszakban több kiadás volt, mint előre várták.

- Új tag kerül a szülői munkaközösségbe: Ági anyukája lett az új SZM-tag Anna anyukája helyett.

- A Ringató ovi "zöld" ovi lett, szelektív hulladékgyűjtés intézményi szinten valósul meg. A mi csoportunk már egy éve szelektíven gyűjti a szemetet.

- Háromévesek óvodai beiratásának időpontja: 2011. április 5-6. (Óvodába hívogató március 22-én.) A Boglárka csoportba hét kistestvér szeretne felvételt nyerni, sajnos csak három szabad hely lesz... A túljelentkezésből adódó döntés, vagyis hogy kit vesznek fel a beiratott kicsik közül, nem az óvónénik kezében van, hanem városi szinten kerül majd megvitatásra.

- Új fogas készült a Csigabiga csoport egyik apukája segítségével. A fogas jobbra eső része a Boglárka csoporté, ide lehet akasztani a vizes kabátokat, overálokat.

- Külső kapcsolatok:

A nyugdíjas otthon lakói nagy örömmel és szeretettel fogadták a gyerekeinket karácsony előtt és januárban. Akkor a szülők és óvónénik által gyűjtött könyvekkel, újságokkal és néhány dallal kedveskedtek a gyerekek ezeknek az idős embereknek, ebben a hónapban pedig egy madáretetőt vittek nekik eleséggel.

A németországi testvéroviból képeslap érkezett! Nagyon kedves fogadtatásban volt része a Boglárka-csoport bemutatkozó levelének, csakúgy mint itt a válasznak. Folyt.köv.

 

Beszélgető kör - II. rész

... szálljatok le, szálljatok le karácsonyi angyalok.

Ismét összegyűltünk, hogy titkokat és teendőket intézzünk. A csoportszoba már téli hangulatban várt minket. Korán esteledett, bizony még a nap is tudta, hogy nem kiváncsiskodhat, mert a gyerekek őt is megkérdezik másnap, mi történt a Boglárka csoport apró szobájában.

Anyuka angyalok szorgoskodtak Óvonéni angyalok iránymutatásával. Kisebb és nagyobb csomagok készültek. Egy remekbe szabott körtánc kerekedett a sürgés-forgásból. Végül minden elkészült, és a helyére került: a rejteni valók a varázskendő alá, a csodálni valók szem elé. Lesz ámulat - kuncogtak együtt az angyalok.

Élménydús napok várnak óvodásainkra ebben a december-te-csoda-hónapban.

Élvezzük együtt a csodát velük! Vidám, csoda-város adventet kívánunk mindenkinek!

 

Beszélgető kör - I. rész

... avagy hogyan lesz a kígyóból sündisznó.

Mónika néni által kezdeményzett, szülőknek szóló beszélgető kör első foglalkozásán a "komplex fejlesztés" rejtelmeibe pillanthattunk bele. No, nem kell megijedni az idéző jel közé szorult kifejezéstől. Ez egy olyan műhelymunka, amely figyelembe veszi a gyerekek fejlődési és életkori jellemzőit, összefon sokféle készség és képesség fejlesztő tevékenységet.

Ebben a műhelyben minden kis alkatrésznek, fogaskeréknek megvan a maga helye. Ebben a műhelyben minden apró segédnek, tanoncnak és mesternek megvan a maga dolga.

Mindenki ismeri a "Tekeredik a kígyó" kezdetű dalt. Ezzel és "Kis kis kígyó tekeredj a fára" című dallal kezdődik a kígyó műhely. A gyerekek körbetáncolják a szobát, láncként tekeregnek ide-oda. Lerajzolják a kígyót: kiscsopisok vonallal, középsősök testtel és szemmel, nagycsopisok kidekorálva, felcifrázva. Kirakják az asztalra a kígyóformát gesztenyékből és makkokból. Gyurmával megformázzák. Megkeresik a NAGY könyvben (A Te világod, Első enciklopédiám) a kígyót és megtanulják, hol és hogyan él. Séta közben keresik a kígyóformát.

A munka - vagy ha úgy tetszik a "komplex fejlesztés" - eredményeként, amikor Mónika néni el kezdi a kígyós dalt énekelni, a csoport fele táncra perdül a másik fele szalad az asztalhoz, papírt, ceruzát vesz elő és szélsebesen rajzolni kezd. Természetesen kígyót.

Varázslat, ugye?

És a java csak most jön. Ha a kígyó betekeredik (vonal, gyurma, gyerekek kézenfogva), máris csiga lesz belőle. Amikor a csigavonal nem indul el befelé, hanem összeér, akkor készen van a kör. Körtánc, körvonal, karika.

Ahhoz már egy felnőttnek sem kell sok képzelőerő, hogyan varázsolhatunk a körből egy jópofa sünikét, ugye?

Így lesz a kígyóból sündisznó, és nem is kell hozzá sok hűhó.

Hírek

 • Manóműsor
  2013-05-27 14:01:44

  Több részletben tekinthető meg a műsor videófelvétele.

  1234, 5 

 • Májusi szülői
  2013-05-09 21:37:39

  Infók a májusi és júniusi programokról. Elolvasom!

 • Kirándulás
  2013-04-17 09:32:49

  Ezúttal a réti kirándulással bővült a galéria! Érdemes megnézni!

 • Sok új kép
  2013-03-12 21:19:09

  Újabb rengeteg képpel bővült a galéria! Tessék őket megnézni!

 • Szívkirálynő választás
  2013-03-12 21:14:24

  2013-ban a Boglárkacsoport szívkirálynője Schmidt Ági lett! Gratulálunk neki!

 • Farsang
  2013-02-09 13:49:42

  A képek tanúsága szerint ismét nagyon jó hangulatban telt a farsang!

 • Januári képek
  2013-02-02 08:41:38

  Januárban is sok érdekes dolog történt a csoportban. Ebből látható egy kis ízelítő a galériában!

 • Szülői értekezlet
  2013-01-16 10:10:02

  Január 24-én 18 órától szülői értekezlet lesz. Mindenkit szeretettel várunk!

 • Pótszilveszter
  2013-01-16 10:09:12

  Újabb képek kerültek fel az albumba. Mostantól megtekinthetők a pótszilveszter és a befőzés képei is!

 • Bem matematikaverseny
  2013-01-13 19:19:23

  A Bem matematikaverseny levelezőjátékán a csoportból a következő eredmények születtek.

  Tobak Jázmin - különdíj

  Süle Petra - 3. hely

  Krepsz Denisz - 2. hely

  Schmidt Ágnes, Vámosi Kamilla és Zsoldos Eszter 1. hely!

  Gratulálunk a gyerekeknek!

  Pár kép itt megtalálható.

 • Betlehemes játék
  2012-12-22 17:07:26

  Végre felkerült a videó is, itt megtekinthető!

 • Karácsonyi műsor
  2012-12-17 13:28:48

  A gyerekek nagyon ügyesek voltak a műsor folyamán. Aki nem látta, a képeket már megnézheti a galériában. Hamarosan felkerül a videó is.

 • Boglárka Karácsony 2012
  2012-12-15 22:30:41

  December 17-én lesz a kiskarácsony-nagykarácsony a csoportban. Gyerekeink ajándékokat bontanak, szaloncukrot és sütit majszolnak, ünnepi teríték mellett ebédelnek. Ezúton is kérünk minden kedves szülőt, hogy ünneplős ruhába öltöztesse óvodás kisgyerekét és hétfőn reggel így engedje be a csoportba. Délutánra lehet váltóruha a szekrényben.

 • Tűzoltóság
  2012-10-20 11:54:59

  Felkerültek a képek a tűzoltóságnál tett látogatástól.

  Biztosan nagyon jó lehetett....

 • Új képek
  2012-09-11 15:57:16

  Bővült a galéria az almádi kirándulás képeivel.

  Kissé megcsúszva, de kerültek fel az évzáróról, és Anita néni esküvőjéről is képek.

 • Őszi kirándulás
  2012-09-05 16:14:14

  Az idei őszi kirándulás szeptember 08-án szombaton lesz aktuális. A busz 9.35-kor idul Balatonalmádiba.

  Mindenkit szeretettel várunk

   

 • Locsolás videó
  2012-04-19 16:27:07

  A kellemes nyári +3 fokban történt locsolást itt lehet megtekinteni! A második képre kattintva!

 • Sárkány paripán
  2011-05-17 18:05:33

  Ha lemaradtál róla, vagy csak újból megnéznéd, kattints ide.

Szavazás

Tetszik az oldal?
Jobbat tudok, küldöm is az ímélt!
Persze, tök jó!
Asztali nézet